Anda boleh berdagang Saham dengan Hanya $100 Dolar!

Pasaran saham telah menjadi salah satu peluang pelaburan terbaik untuk ramai pengguna. Individu boleh melabur wang ke dalam syarikat yang berbeza sama ada untuk untung atau rugi. Pelabur pasaran saham boleh melabur sejumlah besar wang, namun, bagi mereka yang baru dalam permainan atau ingin melakukannya untuk keseronokan, 100 dolar adalah titik permulaan yang baik – lebih banyak petunjuk?

Anda boleh meraih beberapa faedah dengan bermula dengan hanya 100 dolar. Bermula dengan 100 dolar boleh mengurangkan penghindaran risiko seseorang. Seseorang yang berdagang dengan 100 dolar boleh memperoleh lebih banyak pengetahuan tentang nuansa dalam pasaran dengan benar-benar berdagang. Berdagang dengan jumlah yang lebih kecil juga merupakan cara terbaik untuk memperkenalkan seorang remaja kepada perdagangan saham. Lihat lebih dekat dua faktor ini untuk membuat 100 dolar berfungsi.

Pilih Stok Lebih Murah

Pendatang baru dalam pasaran saham mungkin tidak menyedarinya, tetapi ramai orang menyedarinya. Harga saham boleh berubah secara mendadak. Sesetengah harga saham kurang daripada $5, dan yang lain boleh setinggi $100.

Untuk berdagang di bawah $100, membeli saham pada hujung harga yang lebih rendah adalah strategi yang baik. Walaupun cara terbaik untuk mengelakkan syarikat perdagangan dalam bahaya kejatuhan, kebanyakan mereka mempunyai harga yang rendah disebabkan faktor lain seperti aliran tunai.

Pelaburan sebanyak 100 dolar dalam hanya saham berharga rendah menawarkan dua kelebihan. Ini membolehkan kepelbagaian yang lebih besar daripada hanya membeli tiga saham pada 30 dolar. Manfaat kedua ialah anda boleh mendapat lebih banyak. Penilaian saham bernilai satu dolar yang memperoleh lima sen dalam harga adalah lima peratus lebih tinggi daripada saham berharga dua puluh dolar. Saham yang lebih murah memberi pelabur pulangan yang lebih baik atas pelaburan mereka.

Kos penjualan dan pembelian hendaklah diminimumkan. Sesetengah broker saham mengenakan kadar rata setiap transaksi. Sesetengah broker saham mengenakan kadar rata setiap transaksi.